Tesla helpt brouwerij met het brouwen van ‘groen’ bier

Deel dit artikel

Sierra Nevada Brewing Co. maakt gebruik van Tesla’s batterijen, samen met zonnepanelen en een microturbine om het bier brouwen meer milieuvriendelijk te maken in hun brouwerij in Chico, CaliforniĆ«.

Het bedrijf heeft een 1MWh Tesla Powerpack geĆÆnstalleerd, naast de 10751 zonnepanelen die 2MW leveren en de microturbine die eveneens 2MW levert. Hiermee kan Sierra Neveda 20% van de energie die ze gebruiken zelf opwekken.

Om bier te brouwen is veel energie nodig om water op te warmen en af te koelen. Door het gebruik van de Tesla Powerpack kan het energienetwerk ontlasten tijdens piek-tijden van de brouwerij. Het Powerpack kan maximaal 500KW leveren op de momenten dat het nodig is. De software is zodanig geschreven dat de Powerpack oplaadt als er weinig vraag naar energie is, en levert als de vraag begint te stijgen. De software regelt zichzelf, en leert wanneer de vraag verandert en kan zich aanpassen indien nodig.


Deel dit artikel

Geef een reactie