Melbournse trams over op zonne-energie in 2018

Deel dit artikel

Het hele tramnetwerk van Melbourne moet over op zonne-energie, daarom wordt er in de staat Victoria een nieuwe zonne-energiecentrale gebouwd. Hiermee wil de overheid voor het eind van 2018 de trams op zonne-energie hebben rijden.

De overheid heeft gezegd een aanbesteding te doen om een zonne-energiecentrale op te zetten die 75MW kan leveren. Ongeveer de helft van deze opbrengst is genoeg om de 401 trams hun energie te leveren.

Volgens minister Lily D’Ambrosio is het een wereldprimeur: “De wereld schakelt om naar schone energie, en we hebben een verplichting als overheid, en we gaan ons aan de verplichting houden meer hernieuwbare energie te gebruiken.”

Hoeveel de nieuw aan te leggen zonne-energiecentrale gaat kosten wil de minister niet zeggen. Wel laat ze weten dat het 300 banen gaat opleveren.


Deel dit artikel

Geef een reactie